Dit zijn de 9 kandidaten van het extreme survival programma ALONE

Foto’s via Shotbysud/RTL

Wie overleeft het langst in de wildernis? In de nieuwe Videoland-serie Alone wordt de lat voor hoger gelegd dan ooit tevoren. In de ongerepte natuur van Noorwegen worden negen deelnemers gedropt om een ultieme survivaluitdaging aan te gaan met niet meer dan een basis survivaluitrusting.

Los van elkaar en ver weg van de bewoonde wereld moeten zij zien te overleven. Alleen, zonder productieteam of cameraploeg, filmen ze hun eigen strijd tegen de elementen. Alone is vanaf vrijdag 22 november te streamen bij Videoland.

(Via Broadcastmagazine.nl)

Dit zijn de 9 deelnemers van Alone

 

Awi Rabelista Nijhof (33 jaar)

Wildernis Expeditieleider en Transformatiecoach
Instagram: @awi_rabelista

Tijdens mijn laatste soloreis in de wildernis is mijn toenmalige vriendin overleden en sindsdien ben ik niet meer alleen in de natuur geweest. Het is mij altijd aangeleerd ‘de klus te klaren’ en daarbij mijn emoties opzij te zetten. Ik wil de kracht vinden om deze emoties écht te voelen, weer in contact te komen met mijzelf, en de connectie te vinden met de natuur die ik als kind had in de Filipijnen.'


Anton van den Heuvel (59 jaar)

Bushcraft-instructeur, trainer en coach uit Lelystad
Instagram: @antonvandenheuvel

'Ik hou van natuur, avontuur en uitdaging en dit is voor mij de ultieme kans om mijn vaardigheden in de pure natuur te gebruiken. In mijn beleving verliezen veel mensen in de huidige maatschappij het wezenlijke contact met de natuur door de luxe en gemak. Dankzij deze challenge kan ik het leven van en met de natuur écht ervaren.'


Bilal Durmaz (52 jaar)

Personal trainer uit Nijverdal
Instagram: @bilal.durmaz.543

‘Ik wil meedoen omdat ik een avonturier ben en hou van de uitdagingen die de natuur biedt. Het lijkt me fantastisch om mijn skills in te zetten en zowel fysiek als mentaal tot het uiterste te gaan om één te worden met de natuur.'


Daan Timmers (50 jaar)

Bushcraft instructeur en Verwilderaar uit Amsterdam  
Instagram: @daan_gaat_wild

'Met dit avontuur wil ik graag ervaren of ik echt kan ‘leven mét de natuur’. Lukt het mij om deze verbinding aan te gaan in de afhankelijkheid van alles om me heen? Mijn grote wens is om in de ruige wildernis goed voor mezelf te kunnen zorgen, zodat ik niet alleen kan óverleven maar in overgave kan leven en genieten.'


Marie-José Spek (35 jaar)

Militair uit Limburg
Instagram
: wild.free.marie

‘Uitdagingen aangaan zit in mijn aard en een groot survival avontuur staat zeker op mijn bucketlist. Na jaren als leidinggevende van militaire survivaltrainingen wil ik nu zelf in het wild overleven. Door dit avontuur eerlijk en krachtig in beeld te brengen hoop ik anderen te inspireren dat je zo veel meer kan dan je denkt.'


Govert Zweep (26 jaar)

Avonturier en YouTuber uit Nijmegen
Instagram: @govertsweep

'Ik hou van uitdagingen en zie de waarde van het oncomfortabele, waarin je jezelf echt leert kennen. In de ongerepte natuur ontsnap je aan de gevormde realiteit en ervaar je een puur en kloppend gevoel dat moeilijk in woorden te vatten is.'


Marly Loomans (27 jaar)

Instructeur wildernis living skills uit Velp
Instagram: @marlyofficinalis

Ik heb altijd al de drang gehad om mezelf te testen in de natuur, ver van de beschaving, om te zien hoe sterk mijn zelfredzaamheid is in een survivalsituatie. Door dit te doen, hoop ik jonge meisjes en vrouwen te inspireren en echt tot mezelf te komen in de wildernis, waar ik me van jongs af aan thuis voel.'


Niels Geense (27 jaar)

Ecoloog en muzikant uit Goes
Instagram: @niels.geense

“Ik heb een enorme passie voor bushcraft en survival en droom ervan om langere tijd alleen in een afgelegen wildernis door te brengen. Als ecoloog, toegewijd aan natuurbescherming, zie ik een programma als ‘ALONE’ als de ideale kans om deze droom waar te maken.'“


Menno weeda (42 jaar)

Sportief manager Circuit Zandvoort uit Zandvoort
Instagram: @mennoweeda

‘Overleven in de wildernis is voor mij de ultieme uitdaging en de meest pure vorm van leven, een balans tegenover de stressvolle wereld van autosportevenementen die ik organiseer. Terug naar de basis in de natuur brengt mij rust en helderheid, ver weg van de snelle, moderne maatschappij.'


Foto’s via Shotbysud/RTL

7 veelvoorkomende uitdagingen die drukke managers, leiders en professionals ervaren



Drukke managers, bedrijfsleiders en (zelfstandige) professionals worden vaak geconfronteerd met allerlei persoonlijke uitdagingen vanwege de veeleisende aard van hun rollen. Vaak resulteert dit in één overkoepelend probleem: je hebt te weinig tijd.



Hieronder heb ik enkele van de meest voorkomende problemen op een rij gezet.




1. Je hebt moeite om los te koppelen.



Je vindt het moeilijk om 'los te koppelen' van het werk, zelfs tijdens persoonlijke- of gezinstijd. Je bent thuis en hebt nog een lange to-do list in je hoofd terwijl iemand tegen je zit te praten en je met je gedachten ergens anders zit. 



Late vergaderingen of dringende telefoontjes kunnen gezinsplannen of persoonlijke activiteiten onderbreken waardoor je je persoonlijke doelen niet behaalt en/of niet volledig aanwezig bent voor de mensen om je heen.

Er is vaak een interne of externe verwachting om altijd "aan" of productief te zijn, waardoor het moeilijk is om vrije tijd of ontspanning te rechtvaardigen.



2. Er is spanning thuis en de communicatie gaat niet altijd vloeiend

Een zware werklast kan leiden tot minder quality time met een echtgenoot of gezin, wat spanning in relaties veroorzaakt. Ook kan beperkte tijd kan leiden tot het verwaarlozen van vriendschappen of sociale connecties, wat een gevoel van isolatie creëert.

 Dit kan leiden tot het gebrek van emotionele energie kan het moeilijk maken om open en effectief te communiceren met dierbaren.




3. Je voelt je overweldigd, ervaart soms angstgevoelens en hebt een hoge ademhaling.

Omgevingen met hoge druk kunnen leiden tot chronische stress, angst en zelfs fysieke gezondheidsproblemen zoals hypertensie of vermoeidheid.

 Drukke schema's leiden vaak tot slechte eetgewoonten, gebrek aan beweging of onvoldoende slaap waardoor je gezondheid achteruit gaat. 



De langdurige stress die hierbij komt kijken kan leiden tot ongezonde copingmechanismen zoals overmatig drinken, roken of afhankelijkheid van stimulerende middelen: het onderdrukken van je lichaamssignalen. 

Hierdoor werk je constant buiten je grenzen. Het is een kwestie van tijd wanneer je lichaam de stekker eruit trekt en je tegen de paal aanloopt. 


4. Je behaalt je persoonlijke doelen niet

Veel leiders ontlenen hun identiteit aan hun werk, wat kan leiden tot een gevoel van verlies of gebrek aan doel buiten hun carrière. Je vindt het lastig om persoonlijke tijd te prioriteren: je werkverplichtingen hebben vaak voorrang op persoonlijke behoeften of zelfzorg.

Hierdoor zet je je eigen persoonlijke groei op lage prioriteit. Je focus op je carrièredoelen betekent vaak dat passies of interesses buiten het werk worden verwaarloosd en persoonlijke aspiraties worden uitgesteld.

5. Je raakt uitgeput door veel beslissingen te maken.

Je bent de hele dag bezig met beslissingen maken waardoor je mentaal uitgeput kan raken. Herken je dat gevoel dat je even een moment wil hebben dat je géén besluit wil maken? 

De mentale belasting van het constant beslissingen maken kan zelfs eenvoudige persoonlijke beslissingen overweldigend maken.

Dit resulteert vaak in uitstel of vermijding van persoonlijke beslissingen, zoals het plannen van een vakantie, het kiezen van vrijetijdsactiviteiten, of het besluiten om je gezondheid te verbeteren. 


6. Gebrek aan zelfzorg

Zelfzorgroutines zoals meditatie, lichaamsbeweging of de tijd nemen om te wandelen in de natuur zijn vaak de eerste dingen die worden opgeofferd in een druk schema. Dit zijn activiteiten waarbij je niet met je hoofd in de toekomst zit en weer aanwezig bent in het hier en nu. 



Het aanwezig zijn in je eigen lichaam is ongelooflijk belangrijk om signalen van je lichaam te kunnen voelen. Waarschuwingssignalen zoals chronische vermoeidheid, emotionele uitputting of fysieke kwalen kunnen onopgemerkt blijven of niet worden aangepakt vanwege de constante focus op werk.




7. Schuldgevoel en perfectionisme



Drukke managers, leiders en professionals kunnen het gevoel hebben dat ze niet aan de verwachtingen voldoen, zowel op het werk als thuis. Je kunt bijvoorbeeld een angst hebben om mensen teleur te stellen. Er is vaak druk om 'perfect' te zijn of uit te blinken, wat kan leiden tot schuldgevoelens als er iets tekortschiet.



Het probleem is hier vaak grenzen stellen naar jezelf: wanneer is iets genoeg? Als je je eigen grenzen niet kent, kun je ook geen grenzen naar jezelf stellen. 






De bovenstaande uitdagingen komen regelmatig voor in onze huidige modern samenleving. Ze leiden meestal tot een vicieuze cirkel waarin persoonlijke en professionele druk elkaar versterken en waar vaak je gezondheid, energie en relaties op achteruitgaan. 

Het resulteert vaak in chronische ziektes of pijn, burnout of depressie.

Het aanpakken van deze al problemen voelt soms overweldigend, maar met de juiste coach die samen met jou een haalbaar plan kan creëren is het écht wel mogelijk om je werk-privé leven weer te balanceren.



Het “Natuurkracht” programma is een avontuurlijke, leuke, en effectieve manier om jou weer in je kracht te zetten en ervoor te zorgen dat jij je werk kan blijven doen met méér kracht, zingeving, een betere gezondheid en ook aandacht hebt voor je persoonlijke doelen en privé leven. 



Wat betekent het om laag in je energie te zitten?

If your energy is low, you quickly feel tired, gloomy or lethargic. You might feel stuck in the daily grind of life or experience anxiety due to work pressure. Another indicator of being in low energy is also when you are not achieving your personal or professional goals or find it difficult to give someone a compliment.

It's easier to see things negatively. You're like a sponge, and you attract negative events more easily. It's like Murphy's law.

You end up in a downward spiral that is increasingly difficult to get out of. It's the same with a burnout, you sink deeper and deeper into it. And that is why it is so important to break through this and increase your energy and keep it high.

So being high in energy, what does that mean? And how do you do it?

First of all, it is important to know what the causes of low energy are. And by energy I mean your life force, life energy, your vitality. The concept of vitality is derived from the Latin 'vita' which means life. Below I will list the causes of low energy, a lack of energy.

Causes of low energy

If there is structurally little energy, these are the main causes:

  • You have long-term stress

  • An overactive vagus nerve, an overstimulated nervous system

  • There's an underlying trauma stuck in your body

  • You are in the wrong environment with the wrong people

  • You can't say no and are a people pleaser

  • You're in your head too much

  • Too little relaxation

  • You need too much of yourself.

  • You don’t take full leadership in your life and do the things you want or love to do.

Being high in your energy

Maybe you think, I don't need to be so high in energy. Because then I'm always on and I'm always busy and don’t have peace. This is what many people think of when they think of high energy. However, in reality this works completely differently.

First of all, being high in energy does not mean you become busier or more on. On the contrary, it also does not mean that you no longer have peace or balance. In fact, you actually become more productive in a quiet way when your energy is high. I list the benefits of being high in energy below.

If your energy is high, you will notice the following about yourself:

  • A calm mind

  • You are well connected to your body

  • You are bursting with energy

  • You tend to see the positive side of things

  • You have focus and attention in everything you do

  • You live in the here and now

  • You feel alive and present

  • Calm but awake

  • Enjoy small and big moments of happiness

  • Attract positive thoughts, situations and people like a sponge

  • Resilient in the face of adversity

  • You don't experience setbacks so negatively

  • Thinking in solutions and possibilities

  • You enjoy the things you do

  • And therefore you succeed in the things you do and achieve your goals

  • You feel more self-confidence


How do I get in high in energy?

Becoming high in energy is a process, but you can start making changes by identifying what’s pulling you into the low energy vibration. It can be people around you, but also thought patterns that you have created that consistently belittle you and keep you small.

Start by listening to your heart and tune in with your true self. What do you feel?

- Tune in with your breathing.
- Do more what you love.
- Follow the energy
- Listen, trust and follow. Tune in with your intuition.

If you find it hard to become closer to your true self and be in high energy, I can give you some practical tips to start transformational change.

Click here for a free transformation session.

5 zakenleiders die wijsheid uit de wildernis in hun managementstijl hebben geïmplementeerd

Are you a true leader? Or someone who just delegates tasks? As resilient, adaptable, and innovative leaders are not created behind a desk, in an ergonomic chair, drinking coffee or tea. It will surprise you that most of the successful business leaders have outdoor skills and have a strong connection with nature.

When individuals are removed from the comforts of modern society and placed in the rugged and unpredictable environment of the wilderness, they are forced to confront their weaknesses and develop the skills necessary to survive and thrive in challenging situations. These skills and experiences gained through wilderness leadership are highly transferable to the workplace.

Leaders who have developed these skills are better equipped to handle the challenges of a rapidly changing business environment. They are more adaptable, resilient, and able to build strong relationships with their team members.

These 5 business leaders have learnt wilderness leadership and have transferred these skills into their business.

1. Jeff Bezoz

The founder and former CEO of Amazon, spent time in the wilderness as a teenager as part of an Eagle Scout program. He credits his experiences in the wilderness with teaching him important lessons about leadership and resilience.

One of the key aspects of leadership in the wilderness is the need to rely on the strengths of others in order to succeed. In the wilderness, no one person can do everything alone. Leaders must learn how to delegate tasks, communicate effectively, and build trust with their team members in order to accomplish their goals.

 

2. Howard Schultz

The former CEO of Starbucks, has also spoken about the importance of spending time in nature. He has participated in wilderness expeditions and outdoor adventures, which he says have helped him develop important leadership skills.

In the wild, situations can change quickly, and leaders must be able to adapt to new challenges and unexpected obstacles. They must also be able to make decisions quickly and confidently, even when they have limited information.

 

Upcoming Expedition

 

3. Chip Bergh

The CEO of Levi Strauss & Co., is an avid outdoorsman who has climbed mountains and participated in wilderness expeditions. He has spoken about how these experiences have helped him build resilience and develop leadership qualities.

Another important aspect of wilderness leadership is the ability to navigate uncertainty and ambiguity. Wilderness leaders are more effective at managing risk and decision-making in high-pressure situations.

2022 Arctic Expedition Svalbard

 

4. Ursula Burns

The former CEO of Xerox, has also spent time in the wilderness and credits her experiences with teaching her important lessons about teamwork and collaboration.

In the wilderness, leaders are developed through experiences that require them to make difficult decisions, work collaboratively with others, and adapt to changing circumstances. These experiences build resilience, self-awareness, and a deep understanding of what it takes to lead effectively.

 
 

5. Tim Cook

The CEO of Apple, is an avid hiker and has spoken about the importance of nature and the outdoors in his life. He has credited his experiences in the wilderness with helping him develop important leadership qualities such as perseverance and adaptability.

Wilderness leaders are good business leaders, as they able to think creatively and outside the box when faced with difficult problems, and they are able to inspire and motivate their team members to achieve their goals.

Overall, leadership in the wilderness is a powerful way to develop true leaders. The skills and experiences gained through this type of leadership are highly valuable in the workplace, and can help individuals become more effective and successful leaders.


Upcoming expeditions

Become a Business Leader with Survival Skills


tags: how to become a better business leader?